بیت مرتضی (ع) شاه ولایت اختری سر زد
که از نور رخش، ارض و سما را زیب و زیور زد
بود میلاد زینب (س) آن که اندر روز میلادش
در آغوش حسینش خنده بر روی برادر زد
بلبل طبعم غزل خوان در ثنای زینب است
مرغ روحم پرزنان اندر هوای زینب است
آمد آن بانو که فخر هر زن است
هر دلى با ذکر نامش گلشن است
روح تاریک همه سر گشتگان
در شعاع نور عشقش روشناست
ادامه مطلب...
خط خطی های یک مبتدی
اگر به دنیا نیامده بودی، هر کسی چیزی کم داشت.
پدرت ـ با آن همه فضیلت ـ دختری نداشت تا زینتش باشد و وقتی با شیرین زبانی کودکانهاش لب به سخن میگشود، چهره پدر را به وجد میآورد.ادامه مطلب...
اشاره
پنجم جمادی الاولی، سالروز ولادت شیرزن صحرای کربلا، زینب کبراست. او که توانست با پیام رسانیِ شایسته، از بازماندگان حادثه جان سوز عاشورا نیز به نیکویی پرستاری کند و لقبِ «بزرگ پرستار همیشه تاریخ» را زیبنده خود کند. این روز مبارک، از سالها پیش، «روز پرستار» نامیده شده است. او که با دستان نوازشگر و قلب مهربان خود، درد بیمار را تسکین میبخشد و به او نوید حیاتی دوباره میدهد. باید قدر او را دانست و به او و حرفه مقدسش احترام گذاشت؛ چنان که مقام معظم رهبری می فرماید: «به نظر من، همه مردم ما و همه کسانی که به سرنوشت بیماران و به سلامت کشور اهمیت میدهند، بایستی به قشر پرستار توجه و محبت و اهمیت نشان بدهند؛ چه مسئولان، چه آحاد مردم». ادامه مطلب...امروز هم روزگار همچنان ملایم مىگذرد و عطرى که در کوچهها است، بوى یاس و گلاب است. شاید آنان که هلهله مىکنند و کِل مى کشند، تنها قصه ولادت شنیدهاند؛ آن هم ولادت دختر فاطمه و على علیهماالسلام . ادامه مطلب...
نام نهادن زینب علیها السلام
چشم اهل مدینه، روزی به جمال زینب کبری روشن شد که پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در سفر بودند. فاطمه زهرا علیها السلام به امیر مؤمنان علیه السلام عرض کردند: چون پدرم در مسافرت هستند، نامی برای این دختر برگزین. علی علیه السلام فرمودند: من بر پدرت پیشی نمی گیرم. صبر میکنیم تا رسول خدا صلی الله علیه و آله از سفر باز گردند.
پس از بازگشت رسول خدا صلی الله علیه و آله از ایشان خواستند تا نامی برای نو رسیده انتخاب کنند. پیامبر فرمودند: فرزندان فاطمه اگرچه اولاد من هستند، ولی امر آنها با خدا است و من منتظر دستور الهی میمانم. جبرئیل نازل شد و عرض کرد: خداوند میفرماید: نام این دختر را زینب بگذارید، چرا که این نام را در لوح محفوظ نوشتهایم.
القاب زینب علیها السلامادامه مطلب...
فرانسیس بیکن، فیلسوف شهیر انگلیسی(1561ـ1626)، میگفت فقط دو نفر از تنهایی لذت میبرند: یکی خدا و دیگری موجود ددمنش. در این جمله واقعیتی نهفته است. تنهایی هم میتواند زمینهساز پلیدیها باشد، هم میتواند مقدمه نیل به کمالات روحی و معنوی باشد، پس باید دید که کدام راه مطلوب و توصیهشدنی است: گریز از تنهایی یا خیز برداشتن به سوی آن؟
رنج روان یا گنج نهان؟ادامه مطلب...
روند تحول نظریه ولایت فقیه و نقش فیض کاشانى، وحید بهبهانى و کاشف الغطاء در آن
- محقق کرکىقدس سره، فقیه پر آوازه عصر صفوى، در مقام تئورى، «ولایت عام انتصابى فقیه» در عصر غیبت را مطرح ساخت و در مقام عمل نیز پس از مرگ شاه اسماعیل صفوى به عنوان نایب عام امام زمانعلیه السلامدر همه شئون اقتصادى، سیاسى و دینى دولت صفوى، صاحب اختیار مطلق شد؛ تا آنجا که شخص شاه طهماسب نیز خود را نایب او معرفى مىکرد و در حقیقت براى اولین بار، نظریه ولایت فقیه را در عمل عینیت بخشید.
پس از محقق کرکى، دیگر فقیهان این عصر مانند محقق اردبیلى، شهید ثانى، سید محمد عاملى، شیخ بهایى، محقق سبزوارى، محقق خوانسارى، محمدتقى و محمدباقر مجلسى، فاضل هندى، فیض کاشانى، وحید بهبهانى، کاشف الغطاء و... همان راه محقق کرکى را ادامه دادند. آنان بر اصل تعمیم و اطلاق ولایت فقیه تأکید کرده(1) براى فقیه به عنوان، نایب امام،(2) منصوب از جانب امام و حاکم شرع(3) اختیارات بسیار وسیعى در سرتاسر کتابهاى فقهى قایل بودند؛ مانند ولایت بر نمازهاى عبادى - سیاسى،(4) ولایت در امور مالى مانند تصرف در خمس و زکات، اراضى مفتوحه عنوة،(5) ولایت در قضا، اجراى حدود(6) و... که از نقل تفصیلى دیدگاه این بزرگان صرف نظر کرده و به نقل دیدگاه چند تن از این فقیهان که به دلایل مسئله یا ابعاد جدیدى از آن پرداختهاند، اکتفا مىکنیم.
فقیه فرزانه حسینى عاملى - نویسنده مفتاح الکرامه - مىنویسد:ادامه مطلب...
« آنکه بمیرد و حال آنکه امام زمان خویش را نشناخته باشد به مرگ جاهلیت مرده است.» 1
یعنی هیچ بهره ای از اسلام نبرده و کافر از دنیا رفته است. از آنجا که این سخن در مواقع و موارد مختلف بیان شده و توسط افراد مختلف نفل شده است، الفاظ گوناگونی از این حدیث شریف و مهم، اما با همان مضمون و معنایی که ذکر کردیم نقل شده است.
سُلَیم بن قیس، یکی از یاران فرزانه حضرت علی علیه السلام نقل می کند که: به امیرالمؤمنین علی علیه السلام عرض کردم کمترین چیزی که به آن آدمی گمراه می شود، چیست؟
آن حضرت فرمودند:ادامه مطلب...
مقدمه : ادامه مطلب...
برگرفته از کتاب آداب الطلاب
صمت یعنی سکوت. حرف هایی که فایده ندارد، نزن.
روایت شده است که در جنگ احد، یکی از اصحاب پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) پسری داشت که شهید شد، و آن پسر از گرسنگی سنگی را به شالی بسته و به شکم خود محکم بسته بود (تا کمتر احساس ضعف و گرسنگی کند) و چون مادر بر شهادت او مطلع شد، بر بالین او آمده و نشست و خاک از رخسار او پاک می کرد و می گفت: ای پسرم! بهشت بر تو گوارا باد. ادامه مطلب...