همه می دانیم که نقش تفکر در زندگی ما بسیار تعیین کننده است . این تفکر ماست که ما را هدایت می کند و خوب و بد را برای ما تفکیک می کند .
حضرت محمد (ص) می فرمایند : «هیچ عبادتی چون اندیشیدن نیست » .
فکر کار کردن تمامی کنش ها و واکنش های ماست ما همیشه اول فکر می کنیم بعد کاری را انجام می دهیم . حتی زمانی که می گوییم بدون فکر عمل کرده ایم . بعد رفتار نموده ایم ، در اصل با تعمق و به حد کافی تفکر و تعقل نکرده ایم .
بزرگی می گوید : «این افکار آدمی است که زندگی اش را می سازد » پس آنچه در ذهن ماست زندگی ها را می سازد . پس برای خوب زیستن به قدرت و معجزه فکر باید توجه کنیم . ما برای استفاده از موهبت های بی شمار خداوند باید هر روزه از فکر خود بهره بجوییم . ما با سرمایه تفکر است که می توانیم یک گام به جلو برداریم .
اگر تفکر نکنیم با مرده هیچ تفاوتی نداریم . برخی در 30 سالگی چشم از جهان فرو می بندند ولی در 70 سالگی بدرود حیات می گویند . یعنی 40 سال را یک گونه زندگی کرده اند بدون تفکر و تغییر .
حضرت علی (ع) می فرمایند : «هر کسی که دو روزش مساوی باشد ضرر کرده است » .
برخی که متاسفانه یک روز را 365 بار تکرار می کنند !
پس حالا که متوجه شدیم تفکر چه نقش مهمی در زندگی ما دارد به ضرورت تفکر مثبت نیز پی می بریم .
وین دایر می گوید : «ما پیوسته به چیزی تبدیل می شویم که به آن می اندیشیم » .
پس چه بهتر به مثبت ها بیندیشیم تا مثبت تر شویم . اگر نیمه پر لیوان را ببینیم پر بودن و وجود داشتن را احساس می کنیم . نیمه پر لیوان به ما داشته ها ، موهبت ها و نعمات ما را نشان می دهد . آنچه که داریم و در اختیار ماست ولی به علت عادت آن را کم یا نادیده می گیریم .
باخ می گوید : «هر آنچه در زندگی مهم بشمارید به صورت مغناطیس روانه زندگی خود می کنید » .
هر چند که دیدن نیمه ی خالی لیوان نیز ضروری است . زیرا تا نیمه ی خالی دیده نشود نمی توان آن را جبران نمود یا موقعیت را به صورت واقعی در نظر گرفت یا از خطرات احتمالی جلوگیری کرد .
دیدن نیمه پر و نیمه لیوان خالی باید تواماً باشد . شخص واقع بین واقعیت ها را می بیند نه به صورت خوش بینی خیالی و نه به صورت بدبینی دیدن واقعیت پذیرش ما را بیشتر می کند . برای هر تغییری تا پذیرش نباشد . تغییر انجام نمی پذیرد .
پزشکان معتقدند که هر فکر ما دست کم سبب ارتعاش یک یا چند رشته عصبی در مغز می شود که اگر این ارتعاش مثبت باشد مثبت اندیش رخ می دهد .
جراحان معتقدند که افکار مثبت سیستم ایمنی و مصونیت بدن را افزایش می دهد که در بهبودهای پس از جراحی بسیار حائز اهمیت است .
تفکر مثبت قدرت خود شفاهی دهی بدن را افزایش می دهد .
بازرگانان معتقدند که کارگران مثبت اندیش افکار خلاق بیشتری دارند و بیش از کارگران کسل و افسرده انرژی و کارآیی دارند .
معلمان قبول دارند که تاکید بر روی جنبه های مثبت و تقویت آنها بیشتر و بهتر در یادگیری شاگردان موثر هستند .
یعنی تشویق به جای تنبیه .
مربی های ورزش معتقدند که مثبت اندیشی در یک ورزشکار باعث می شود که او سریع تر بدود و بیشتر موفق شود . بلندتر بپرد و دقیق تر نشانه رود .
پس می توان نتیجه گرفت که :
اندیشه مثبت = کلید موفقیت
مثبت اندیشی امری ارثی نیست و 100 درصد اکتسابی است .
عوامل اجتماعی و اقتصادی نیز در پرورش مثبت اندیشی دخیل اند .
والدین یا جانبین آنها یعنی کسانی که به عنوان الگو کودکان قرار می گیرند ( والدین ، اقوام ، مربی ، معلم و ... )رویدادها ، حوادث ، آموزش و پرورش ، اطرافیان و کسانی که فرد با آنها در مراودات اجتماعی قرار می گیرد همه در القا مثبت اندیشی و منفی بینی ما موثر هستند .
منبع:مجله راه کمال شماره 24