7(. استراتژی آنفولانزای نیویورکی)
استراتژی آنفلوانزای نیویورکی دکترین هفتم است که توسط نیکولاس بنس در سال 2007 در کنگره آمریکا مطرح شد. پس از آن نیز در فیلمهایی مانند 300 دنبال شد. از آنجا که دامنه شمول این استراتژی بسیار زیاد است و همه مردم ایران را شامل میشود، اطلاع از آن اهمیت بالایی دارد. این طرح یک فرآیند نفرت سازی در جامعه ایران را دنبال میکند که معطوف به شهروندان ایرانی است. این نوع بر استراتژی تفرقه و بیماری سیستم هدف استوار است بهگونهای که برای نیل به مقصود باید ایجاد بدبینی در تمامی شئونات یک کشور انجام شود. آنها برای از بین بردن جمهوری اسلامی متوسل به استراتژی آنفولانزای نیویورکی شدند. لذا راهحل ارائه شده در برابر ایران پاشاندن بذر نفرت در قلب مردم ایران توسط نیکلاس برنز در کنگره مطرح گردید که نام آنفولانزای نیویورکی به خود گرفت.
این استراتژی که اساس آن بر تفرقهافکنی استواراست اهدافی را دنبال میکند که به شرح زیر است:
الف- نفرت مردم از مردم: یعنی مردم نسبت به هم احساس نفرت کنند و از در کنار هم بودن منزجر شوند.
ب- نفرت مردم از مسئولین: یعنی مردم از مسئولین بهشدت ناراضی و امید به کارآمد بودن آنها را با خود به گور ببرند.
ج-نفرت مردم از اسلام
د- نفرت مردم از حکومت
و- نفرت مردم از ایرانی بودن خود .به طور مثال با ساخت فیلم 300
8(. استراتژی دایم پارادایم (همه جانبه نگر)
این استراتژی در چهار حوزه اقتصادی، سیاسی، نظامی و اطلاعاتی از سال 1387 علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است.
شاهکارهای اطلاعاتی که از سوی وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه صورت گرفت شاهدی بر این مدعاست. دستگیری سرکرده گروهک جند الشیطان، ناکامی گروهک پژاک، دستگیری چند جاسوس اسرائیلی و تسخیر پهپاد آمریکایی نمونههایی است که نشان میدهد استراتژی دائم پارادایم در حوزه سیاست خارجی و دیپلماتیک ناکارآمد بوده است.
در حوزه نظامی نیز باوجود تهدیدهای دائمی آمریکا علیه ایران به همگان ثابت شده که ادعایی بیش نیست و در حال حاضر کشورمان جزء 5 کشور امن جهان از لحاظ ضریب امنیتی است
در حوزه اقتصادی مدیریت ویژه مقام معظم رهبری این بوده است که شعارهایی که در چند سال اخیر اعلام شده، رویکرد و ماهیت اقتصادی داشتهاند. در علوم استراتژیک به این نوع تصمیمسازی ترندگذاری گفته میشود. ترندگذاریها در افقهای چند ساله صورت میگیرد و شعارهای سالی که مقام معظم رهبری تعیین میکند اصطلاحاً ترندگذاری و نوعی آماج گذاری است که در جهتگیری کلی یک کشور را معین میکند.
9). استراتژی هویج سمی)
گام بعدی در ادامه سال 2008 و در قالب استراتژی هویج سمی برداشته شد. در اینجا هدف بازگشایی دفتر دیپلماتیک در ایران تا آمریکا بتواند به طور مستقیم با مردم ایران ارتباط برقرار کند و در کنار این مسئله با جامعه اصلاحطلبان میانهرو درباره رئیس حکومت )رئیسجمهور) گفتگو کند که این تدبیر نیز شکست خورد. در واقع جامعه غرب میخواست با تغییر مسئولین ارشد نظام (با توجه وجود ظرفیت انتخابات 88) دیدگاههای خود را در سیاست خارجی از جمله موضوع هستهای پیاده کند. تلاشهایی که برای ایجاد دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران در سال 87 انجام شد، ارتباطهای سفارتخانههای اروپایی در تهران با برخی جناحهای سیاسی در جریان انتخابات در همین راستا بوده است.
در اواخر آبان 1387 هاآرتص نوشت: ویلیام برنز معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما در بحث بازگشایی دفتر حافظ منافع، استراتژی «هویج سمی» را دنبال میکنیم. هویج سمی به آمریکا این امکان را میدهد با مردم ایران ارتباط مستقیم برقرار کند و علاوه بر این بتواند با «جامعه اصلاحطلبان میانهرو» درباره رئیسجمهور گفتوگو کند.
10). استراتژی آژاکس 2 بازسازی کودتای 28 مرداد)
پس از انتخابات 1388 ریاست جمهوری ایران، تظاهرات گستردهای در خیابانها در اعتراض به نتایج آن برگزار شد که طرفداران محمود احمدینژاد را در یکسو و طرفداران میرحسین موسوی و کروبی را در سوی دیگر قرار داد.
در این روش در ایران برای گسترش اخبار تکاندهنده و افزایش رعب و وحشت و خشونتها توسط عوامل اطلاعاتی ضد نظام ایران انجام شده است.
اول اینکه در شبهای انتخابات ریاست جمهوری ایران، پیامکهایی فرستاده شد مبنی بر پیروزی میرحسین موسوی. با این اوصاف و پس از اعلام نتایج رسمی و پیروزی احمدینژاد، به نظر میرسید که این نتیجه چیزی شبیه تقلب در انتخابات بود. بااینحال سه روز پیش از آن موسوی و دوستانش پیروزی احمدینژاد را قطعی میدانستند و تلاش کردند تا بگویند این پیروزی بهوسیله اقدامات مغشوش کننده حاصل شده است.
دوم اینکه شهروندان ایرانی در اینترنت برای چت کردن در فیسبوک و یا عضو شدن در توییتر انتخاب شدند. آنها اطلاعاتی- چه درست و چه غلط- در مورد گسترش بحران سیاسی و تظاهراتها دریافت میکردند. اخباری از درگیریهای مسلحانه و شمار کشتهشدگان که هنوز تأیید نشده بود، در فیسبوک و توییتر منتشر شد. هدف از انتشار یکسری پیامها در توییتر ایجاد اغتشاش و سردرگمیها برای افزایش اعتراضهای ایرانیها و ایجاد درگیریهای بیشتر میان یکدیگر بوده است.
درعینحال عوامل نظامی ارتش آمریکا در هرجایی از جهان بهدقت نظارهگر اوضاع در تهران بودند. آنها تلاش کردند تا کارآمدی این روش خرابکارانه را در ایران مورد ارزیابی قرار بدهند. آشکارا روند بیثبات کردن ایران بهویژه تهران تحت این طرح سیا عملی شد.
11(. استراتژی «مدهآ»)
مدهآ داستان دختر پادشاهی است که عاشق دشمن پدر خویش میشود دشمنی که به کشور پدر آمده تا پوست قوچ طلایی که مظهر نیرو و قدرت خاصی برای کشور پدرش میباشد را از وی گرفته و یا برباید. مدهآ با کمک به دشمن در اجرای نقشه از پیش طراحی شده به کشور و پدر خود خیانت میکند. مدهآ که از جادوگری نیز بهرهمند میباشد عاشق جیسون میشود و در این مسیر به جیسون کمک میکند، روغنی به وی میدهد تا جیسون بر بدن خویش مالیده تا نفس اژدها وی را نسوزاند. هنگامیکه سربازانی که از دندانهای اژدها به وجود آمدهاند به تعقیب جیسون و گروهش که با کمک مدهآ و برادرش پوست طلایی را دزدیدهاند میآیند مدهآ ابزاری را به جیسون میدهد تا آن را به میان سربازان انداخته و باعث میشود که سربازان با خودشان مشغول جنگیدن شوند. در پایان مدهآ وقتی پدر خویش را به همراه سپاهیانش در تعقیب خود و جیسون میبیند با بیرحمی تمام برادر خود را نیز میکشد و هر تکهای از آن را بر سر راه پدر میافکند و پدرش را به این وسیله معطل میکند تا بتواند با جیسون فرار کند، زیرا او از پادشاه یونانی خوب آموخته است که میتوان یک مرد را بهوسیله فرزندانش بهخوبی تحت تأثیر قرار داد.
عوامل اجرایی که در پروژه مدهآ بهعنوان صحنهگردان دوران بعد از انتخابات دهم بودهاند شامل بسیاری از زنان سیاسیون و هنرمندان در داخل و خارج هستند و نکتهای که یکی از مدعیان پیروزی در انتخابات نیز در گفتار خویش به آن اشاره نموده، نقش فعالیتهای هنری در این جریانها بوده است
پروژه مدهآ چند محور اصلی دارد که از جمله آنها میتوان به ایجاد شیفتگی در طرف مقابل برای جذب و وارد شدن به جلای وطن (شامل خروج از کشور، خروج از حاکمیت) اشاره کرد.
در فاز دوم، افراد در هر دو حالت، برای جذب و پشتیبانی توسط عامل جذب و یا عدم پیگرد توسط حاکمیت، حاضر خواهند بود از نزدیکترین افراد و داشتههای نظام بهعنوان ثمرهها و فرزندان انقلاب، برای زمینگیر کردن مجموعه انقلاب، نظام و مسئولین استفاده کنند.
خط اصلی پروژه مدهآ این نکته اساسی است که مردان را از طریق فرزندان بهتر میتوان تحت تأثیر قرار داد. مرد هم میتواند مصداق شخصی داشته باشد و هم مصداق حقوقی و معنایی بیابد. به عبارتی میتوان از یک دولت و نظام تشبیه به مرد نمود و ثمرهها و دستاوردهای آن نیز میتواند به مثابه فرزندان آن تعبیر نمود.