به نقل از
http://serat.mihanblog.com/post/259
شیطان، سور به پا کرده، جشن گرفته، می زند و می رقصد. برادرانش راهم فراخوانده که مجلسش را رونق دهند. همان برادارانی که قرآن نامشان را افشاء نموده و فرموده مبذرین و اسرافکاران براداران شیطان هستند. فضای بزرگ و دام وسیعی را هم برای جشن خود در نظر گرفته و هرکس را با کوچکترین بهانه ای تور می کند و به سوی خود می کشاند. از این رو همه باید مراقب باشند تا فریب مجلس پررنگ ولعابش را نخورند و به دامش گرفتار نشوند.
زمان اجرای برنامه اش چهارشنبه آخر سال است. سنت گذشتگان را بهانه کرده و چهارشنبه سوری، راه انداخته است. تنها در سال گذشته توانست عده ای را فریب دهد تا در مجلس بزمش بیش از چندین میلیارد تومان را آتش بزنند. پول بود و پول که روی هم ریخته می شد و شیطان می آمد و آن را به آتش می کشید. کمترین شاباشی هم او را خوشحال می کند. چرا که تعداد مهمانان و هوادارانش را در صحنه این آزمایش بالا می برد.
شاید باور نکنید! البته باورش هم سخت است ولی متاسفانه واقعیت دارد. آخر کدام آدم عاقل، خوشحال و شادمان پولش را به آتش می کشد؟ مگر دیوانه اند! اما طبق آمار رسمی که از رسانه ها اعلام شد تهرانی ها در سال گذشته بیش از شش میلیارد تومان نارنجک ترقه و وسایل آتش افروزی خرداری نمودند. البته این آمار از سویی تنها مربوط به تهران است و از سوی دیگر میزان خسارتی که این وسایل به بار آوردند به مراتب بیشتر از هزینه خرید و تهیه آنهاست. تنها هزینه درمان سوختگی های ناشی از آن هشت میلیارد تومان اعلام گردید!
آری شیطان جشن گرفته است. چرا انگیرد. مگر نه اینکه شیطان میکروبی است که عاشق لجنزار گناه است. وقتی عده ای فریب او را خورده و با خرید وسایلی که نتیجه اش اسراف، مردم آزاری و حق الناس، لعن و نفرین مردم، به هم خوردن نظم و امنیت،آسیب دیدن افراد زیادی از کودکان گرفته تا بزرگسالان، آلوده شدن فضای شهر و محله و... چرا خوشحال نباشد!!؟
شیطان است دیگر. جز این از او انتظار نمی رود. ما باید مراقب باشیم فریبمان ندهد. پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: اى مردم! جز این نیست که خداست و شیطان، حق است و باطل، هدایت است و ضلالت، رشد است و گمراهى، دنیاست و آخرت، خوبى هاست و بدى ها. هر چه خوبى است از آنِ خداست و هر چه بدى است از آنِ شیطان ملعون است .
از سوی دیگر،
آخرین چهارشنبه سال را که فرصتی مغتنم برای توسل به اهل بیت علیهم السلام است را از افراد زیادی می گیرد. فرصت ارزشمند دعا برای فرج امام غایب ازنظر را گرفته و به جایش آنها را به انواع گناهان مبتلا می نماید. حضور در مجلس خدا را از عده ای گرفته و آنها را با سلاح غفلت به بزم خود می کشاند.
از همه مهمتر، اسراف و حرام شدن مقدار زیادی پول و ثروت است. به راستی، با هزینه های نجومی که صرف آتش بازی و ترقه بازی در یک شب می شود، برای چه تعداد از محرومین و مستضعفین می توان لباس شب عید خریداری نمود؟ چه تعداد از گرسنگان را می شود اطعام و یا هزینه درمان چند نفر را می توان پرداخت نمود؟ هزاران کار خوب می شود انجام داد. اما چرا بعضی به راحتی شیطان فریبشان می دهد؟ اصلا مگر چند روز قبل تر روز احسان و نیکوکاری نبود؟ چرا این پول ها را آنجا هزینه نمی کنند؟
از طرف دیگر همه کم و بیش، از آسیب ها و هزینه های این کار نابخردانه آگاهند اما شیطان که بیکار ننشسته، می نشیند برایشان توجیه می کند، کارشان را زیبا جلوه می دهد. گاهی می گوید هزینه ناچیزی است این که اسراف نیست. این پول که به جایی برنمی خورد. غافل از اینکه امام صادق علیه السلام دراین باره هشدار داده است. وقتی حضرت سیب نیم خورده ای را مشاهده کرد که از خانه بیرون انداخته اند ، خشمگین شد و فرمود : اگر شما سیر هستید خیلی از مردم گرسنه اند، خوب بود آنرا به نیازمندیش می دادید. وقتی برای یک سیب نیم خورده مولایمان به خشم می آید دیگر تکلیف این کارها روشن است. کسی هم که اسراف کار شود از یک سو برادر شیطان می شود و از سوی دیگر بنابر فرموده پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دچار فقر و تنگدستی می گردد.
گاهی هم شیطان می آید و گناه را کوچک نشان می آید و مدام بیخ گوش آدم وزوز کنان گناه را سبک شمرده و می گوید این همه گناه می کنند این که چیزی نیست. اما باید توجه کرد. باید هشیار بود. این زنگ خطر است. چرا که پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : همانا ابلیس به گناهانی که شما آن را کوچک انگاشته اید خشنود است . و در جای دیگر فرمود: گناهى را حقیر و کوچک مشمار و از کبایر دورى گزین، وقتى عبد در قیامت به گناهانش بنگرد از دو چشمش از شدت ناراحتى چرک و خون سرازیر گردد!
اصلا مومن نباید هیچ گناهی را کوچک بشمارد. پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمود : مؤمن گناه خود را چونان تخته سنگ بزرگى بر بالاى سرش مى بیند که مى ترسد به روى او بیفتد و کافر گناه خویش را مانند مگسى مى بیند که از جلوى بینى اش رد شود . گاهی ممکن است گناهی که در نظر انسان کوچک است موجب خشم پروردگار شود. امام على علیه السلام : خداوند خشم خود را در معصیتش پنهان کرده است ؛ بنا بر این ، هیچ معصیتى را خُرد مشمارید ؛ زیرا چه بسا که آن معصیت با خشم خدا همراه باشد و تو ندانى .
اصلا نباید به کوچکی گناه نکرد. پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمود: به کوچکى گناه منگرید بلکه بنگرید که بر چه کسى گستاخى کرده اید .
از سوی دیگر، اذیت و آزارهایی که برای دیگران و حق الناس و نفرین مردم در این شب به دست می آید، انسان را به جایگاه بدترین ها پرتاب می کند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: بدترین مردم کسی است که مردم به خاطر او در اذیت و رنج باشند.
از سوی دیگر در معارف دینی به ما آموخته اند که هر کس از کار قوم و گروهی راضی و خشنود باشد با آنها محشور و در گناه آنان شریک می گردد. حال اگر در این آتش بازی های شیطانی کسی مجروح و یا حتی کشته شود، همه کسانی که به نوعی مشغول و یا حتی تماشاچی این کار بوده اند در این گناه نیز، شریک اند و روز حساب باید پاسخ دهند. از این رو نباید به هیچ وجه و به هیچ میزان، خود را آلوده این کارهای شیطانی و خُرافی نمود.
حال که اینگونه است بیایید خود و عزیزانمان را از مجالسی اینچنین دور نگه داریم و به جای اینکه برویم شیطان را خشنود کنیم، فرصت آخرین شب چهارشنبه سال ، شب توسل را غنیمت شمرده بنشینیم و برای تعجیل در امر فرج مولایمان دعا کنیم.